Rekrytoi avoimesti tai piilossa, me autamme

Jobinno auttaa yritystäsi vahvistumaan ammattitaitoisesti ja tehokkaasti hoidetun rekrytointiprosessin avulla. Hyvin hoidettu rekrytointiprosessi kasvattaa positiivista yritys- ja työnantajakuvaa sekä vahvistaa hyvää työnhakijakokemusta. Lisäksi ulkoistamalla rekrytoinnin Jobinnolle, yritys kykenee keskittymään ydintoimintoihinsa tehokkaasti.

Työn vaatimien kriteerien lisäksi yritykset etsivät työyhteisöönsä oikeanlaista persoonaa. Osaamista voi useimmiten lisätä, mutta työntekijän persoonallisuutta on mahdoton muuttaa. Me Jobinnolla pyrimmekin löytämään myös työyhteisöönne mahdollisimman hyvin istuvan työntekijän.

Rekrytointiprosessissa on tärkeää määritellä henkilöstötarpeen tavoitteet; rekrytoinnin tavoitteet ja aikataulut sekä työntekijän ominaisuudet, jonka jälkeen alkaa itse työntekijöiden haku. Vastaamme työnhaun ilmoituksista ja haastatteluista, kuten myös referenssien tarkistamisesta. Näiden pohjalta analysoimme hakijat ja polutamme yrityksille mahdolliset työntekijät. Tarvittaessa autamme myös yrityksen sisäisissä yksilö- tai ryhmähaastatteluissa.

Headhunting eli suorahaku (piilorekrytointi) sopii tilanteisiin, jolloin yrityksesi ei halua työpaikkailmoitusta näkyville, mutta tarvitsee työntekijän. Laajan työnhakijapoolimme ja headhunttauksen avulla olemme menestyksekkäästi löytäneet asiakkaillemme nopeallakin aikataululla heidän tarvitsemansa työntekijän.

Onnistunut rekrytointi vaatii aina kokeneet ja osaavat rekrytoijat. Jobinnon rekrytoijilla on pitkä ja laaja-alainen osaaminen kaikissa rekrytoinnin eri vaiheissa.

Jos haluat itse katsoa työnhakijoita, tutustu Työvoima.fi:n. Työvoima.fissä voit selata työnhakijoita ilmaiseksi. Tätä kautta uuden työntekijän rekrytointi on todella edullista!